lunes, 16 de enero de 2012

Preparando la Salomon Romeufontaine Passion 2012

Este fin de semana toca correr por montaña. Font Romeu organiza tres carreras de 12, 25 y 40 km. Nada de especial si no fuera porque el recorrido en teoria está nevado. Tambien le da ambientillo el hecho de que la organización ha incluido como material obligatorio mini crampones o sistema de cadenas para las zapatillas. Jeje. Que risa. Tambien obliga a llevar las patas cubiertas para evitar las hipotermias. Jojo, me troncho.

Así que de la risa, he pensado que a mi no me pillan. Lo primero, unas zapatillas de Goretex.


Y despues, a correr a -1 grado por la Vall d'en Bac. Y cuanto mas hielo, mejor.



Las Salomon Goretex son muy rigidas y ya me han provocado algun dolor en el empeine, pero son muy calientes y han pasado la prueba del riachuelo helado.


La salida a las 7.30 de la mañana promete. Y los 40 km y 3.600desnivel acumulado tambien. Ademas, la temperatura oscilará entre los menos 6 y los 6 grados.

Una dura prueba para los sucarrillas. Isabelenka vuelve a la competición junto con Nefer y Natalia. Haran la de 25 km. La authentique. Edu, la revelación de Guara tambien se mete en los 25 km. Kokolo y yo la de 40 km.

Aquí la descripción del recorrido que me ha cautivado:

Després d'una sortida matinal a punta de dia a 7h30, quin ambient, ambient ! Un principi de recorregut tranquil tanmateix costa amunt per escalfar-se; és en el sector d'esquí nòrdic de la Calma a Font-romeu que realitzaràs un primer 1/3 del recorregut entre 1900 i 2200 metres d'altitud. Ja tens la sensació que la muntanya és teva, que t'observa de totes bandes, estàs bé, estàs lliure!!!
Després aniràs cap a la Bollosa però abans d’arribar-hi et proposem una novetat 2012. Una petita marrada de 4 kms per la "coma de les vaques" on no en trobaràs, tranquil•litzat, però hi descobriràs un terreny amb més neu, més polsós i accidentat però que sens cap dubte et donarà l'ocasió de comprovar la teva forma. El registre és diferent però el plaer queda ben igual... el cansament també, però és propi dels esforços llargs, tot va millor atès que arrenques un llarg descens cap al pantà de la Bollosa i la cursa coberta de neu per trobar-te a 1600 metres d'altitud, a l'avituallament del Pla dels Avellans.
D'ara endavant aniràs pujant (+600) a través dels Esquits, l'estany de Pradelles... és dur però s’ho val! I a més des de d’alt quin esplèndid punt de vista, et gires el Carlit i els Perics et miren; davant teu el Cambra d’Ase, el Puigmal i per què no el Canigó si el temps ho permet, però ja tens prou sort. Ara sí pots tornar, el diumenge gormand i la seva Tartiflette catalana t’esperen, t’ho mereixes.

No hay comentarios: